
350 g hvetemel
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
2 ts sukker
50 g margarin
2 1/2 dl melk
Sikt melet, bakepulveret, saltet og sukkeret. Smuldre margarinen i. Lage ne liten grop midt i melet og hell melken i. Rør deigen fort sammen. Den skal ikke bli seig. deigen skal være ganske løs, for da blir scones best.
Ta deigen på melet bakebord. Form den til en tykk pølse, og del den i fire. Deigen skal ikke eltes eller trilles, bare dyttes i fasong. Klapp eller kjevl hvert emne ut til en tykk rund kake, ca 15 cm i diameter. Prikk med gaffel. Del kaken i fire trekanter. Den beste måten å gjøre dette på er å ha litt mel på en stor kniv, legge kniven tvers over kaken og trykke kniven rett ned. Dermed vil trekanten få pen fasong. Børst av alt løst mel.Legg kakene på smurt plate eller plate dekket med bakepapir.
Stek scones midt i ovnen ved 250-275c i ca 10 minutter. Brekk trekantene fra hvetandre.
Burde spises varme eller lunkne da er de aller best.
Oppskriften har jeg hentet fra:
Ingrid Espelid Hovig "Den smårutete kokeboken"