tirsdag 19. august 2008

Verdens raskeste sjokoladekake (browniesaktig)

Nydelig sjokoladekake

150 g smør
3 dl sukker
1 1/2 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
4 ss bakekakao
2 egg

varm ovnen til 200 c.
Smelt smøret. Rør sammen smør, sukker, hvetemel, vaniljesukker, kako og egg. Hell røren i en smurt springform (24 cm).
Stek kaken i 10-12 minutter. Husk at den skal være litt rå i midten. Da er den best. Avkjøl i formen.
Jeg pleier å blande ingridensene i den rekkefølgen de står oppført.  Smeltet smør oppi sukker og så alt det tørre, rører dette sammen og tilsetter tilslutt eggene.
Oppskriften er hentet fra kokeboken: Søtt, fra Gyldendal

Hvis du ønsker kan du også tilsette hakkede hasselnøtter eller valnøtter, hakkede aprikoser, hakket hvit sjokolade eller hakkede pistasienøtter.