onsdag 29. september 2010

Aubergine "pizzalanggang"

Mangler dessverre bilde her...


Denne retten er kjempegod. Hvis du vil ha en kjapp middag så lager du fyllet dagen før.
Hans Gunnar og jeg brukte én aubergine, men hvis dere er storpiste kan det jo kanskje lønne seg med litt mer...


Dette trenger du:
1 stk aubergine
350-400 gr kyllingkjøttdeig
2 stk baconskiver
4 stk soltørkede tomater på olje
2 stk modne tomater
2 stk fedd hvitløk
ca 1 dl vann
1 ts honning
Grillkrydder (ja faktisk)
Revet mozzarella
Salt


Del/klipp baconet i små biter og stek i panne med olje. Tilsett finhakket soltørket tomat og hvitløk. La det steke litt og så tilsett kyllingkjøttdeig. Hakk modne tomater i noen biter, trenger ikke være så smått. Ha tomatene i en blender sammen med 1 dl vann. Blend til en "suppe" og hell så dette over den ferdigstekte kyllingkjøttdeig blandingen. Tilsett 1 ts honning og la det surre/koke i ti (?) minutter. Ha på litt grillkrydder. Unngå å salte da grillkrydder inneholder mye salt.


Skjær auberginen i ca 1 cm tynne skiver på langs. Pensle begge sider med olje og saltes på begge sider, legges på en stekeplate. Legg kjøttfyllet og dryss litt mozzarella på toppen. Stekes i ovnen i 15-20 min, ca 250 grader.
Vi spiste den uten salat fordi jeg hadde glemt å kjøpe, men sikkert veldig god med en enkelt, grønn salat


Ingen pasta eller pizzadeig. Mett blir du også :))

Hvis du ønsker å prøve denne så ønsker jeg deg lykke til. Her går det jo også å krydre med de krydderene man liker, eller man kan feks bytte ut kyllingkjøttdeig med vanlig kjøttdeig.

Ha en strålende onsdag !