søndag 24. august 2008

Blåbærpai

Blåbærpai

250g smør
150 g sukker
300 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker

Fyll:
1 pk vaniljesaus/krem
ca 250 blåbær
3 ss sukker
2 ssmaizenamel

Mykt smør og sukker røres hvitt. Det tørre blandes, og røres i. Deigen skal være løs, er den for fast blir kaken tørr. Trykk paideigen ut i en smurt paiform slik at bunnen og kantene dekkes. Spar litt av deigen til å ha på toppen av bærene.

Lag vaniljekrem. Jeg pleier å kjøpe en ferdig laget, men dette er valgfritt. Spre vaniljekremen utover paideig. Rør sukker og blåbær sammen, eller bruk blåbærsyltetøy. Rør inn maizenamel for at fyllet ikke skal bli for flytende. Gi dette et oppkok og fordel det utover vaniljekremen. Fordel resten av deigen i klatter oppå bærene eller smuldre deigne jevnt utover. Stekes ved 200 c i 20-30 minutter til gylden. Serves lunken med is eller yoghurtkrem. Det går fint å varme rester i mikro.

I stedet for blåbær kan jordbær, bringbær, rips eller ulike blandinger av bær brukes. Friske eller frosne, eller ferdig syltetøy.